Kefírová buchta

Vynikající a vláčná kefírová buchta zachutná snad každému. Díky kefíru je velmi nadýchaná a lehká. Je jednoduchá na přípravu a upéct ji zvládne levou zadní kdekdo. Kefírovou buchtu můžeme podávat přelitou čokoládovou polevou, nebo poprášenou moučkovým cukrem.
Vynikající a vláčná kefírová buchta zachutná snad každému. Díky kefíru je velmi nadýchaná a lehká. Je jednoduchá na přípravu a upéct ji zvládne levou zadní kdekdo. Kefírovou buchtu můžeme podávat přelitou čokoládovou polevou, nebo poprášenou moučkovým cukrem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 pečicí plech
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kefír 500ml
    mouka 300g hladká
    cukr 300g krupicový
    olej 200ml
    mouka 150g polohrubá
    kakao 3lžíce
    vejce 2ks
    sůl 1špetka
    máslo na vymazání plechu
    mouka hrubá
Pokyny
  1. Do mísy prosejeme oba druhy mouky, přidáme cukr, kakao, prášky do pečiva a sůl a dobře promícháme, aby se hrudky kakaa rozdrobily.
  2. Přimícháme vejce, kefír a olej a vše dobře promícháme.
  3. Troubu předehřejeme na 170°C.
  4. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  5. Těsto nalijeme na plech a pečeme cca 30 – 40 minut.
  6. Po upečení necháme buchtu vychladnout.
  7. Moučník můžeme podávat přelitý čokoládou, nebo jen tak poprášený moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*