Dýňový chléb


Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Porce
1 forma biskupský chlebíček
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
50 minut
Suroviny
    mouka 120g celozrnná špaldová
    cukr 120g třtinový
    olej 120ml
    mouka 100g dýňová
    voda 100ml
    vejce 2ks
    jedlá soda 1lžička
    skořice 1lžička
    koření 1lžička dýňové
    sůl 1špetka
    brusinky 1hrst
    semínka dýňová
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170°C.
  2. Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme pečicím papírem.
  3. V míse smícháme mouky, cukr, med, koření, přidáme olej, vodu, vejce a sůl.
  4. Vše dokonale promícháme do hladké směsi.
  5. Stěrkou vmícháme brusinky.
  6. Těsto nalijeme do připravené formy a posypeme dýňovými semínky.
  7. Pečeme cca 45 – 50 minut.
  8. Vyzkoušíme špejlí, jestli je chlebíček upečený, špejle musí být po vytažení suchá.
  9. Necháme vychladnout.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*