Cuketový krém s parmazánem a slaninovým chipsem

Co s přebytky cukety? Vyzkoušejte jemnou letní polévku, která bude chutnat dětem i dospělým! Cuketový krém se díky bramborám krásně zjemní a její chuť skvěle doplní parmazán a o kontrast chutí se postará slaninový chips. Připravte si rychlou a jednoduchou polévku plnou skvělých chutí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co s přebytky cukety? Vyzkoušejte jemnou letní polévku, která bude chutnat dětem i dospělým! Cuketový krém se díky bramborám krásně zjemní a její chuť skvěle doplní parmazán a o kontrast chutí se postará slaninový chips. Připravte si rychlou a jednoduchou polévku plnou skvělých chutí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kuřecí vývar cca 1litr nebo zeleninový
    cuketa cca 800g
    brambor 200g
    smetana 100ml ke šlehání
    slanina 4plátky
    česnek 2stroužky
    cibule 1
Pokyny
  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky (slupku ponecháme).
  2. V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli ji restujeme.
  3. Poté přidáme nakrájenou cuketu a dále vše společně opékáme, dokud cuketa lehce nezměkne.
  4. Přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme a přilijeme vývar.
  5. Do polévky dále přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Nakonec polévku rozmixujeme na hladký krém a přilijeme smetanu na zjemnění.
  7. Slaninu nasucho orestujeme dokřupava na pánvi.
  8. Před podáváním polévku dochutíme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme ji slaninovým chipsem.

Zbytky a slupky z cukety, cibule, česneku a brambor patří do bioodpadu, nebo na kompost. Obal od smetany, pokud je plastový, stačí důkladně vyprázdnit – například vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou – a poté vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Stejně tak plastové obaly od slaniny a parmazánu patří do kontejneru se žlutou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*