Cibulový dip

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    olej 200ml rostlinný
    hořčice 30g dijonská
    med 30g
    cibule 4ks žlutá
    žloutek 2ks
    petržel 15g hladkolistá
    citrón 1ks citronová šťáva a kůra
Pokyny
  1. Cibule vcelku dáme na sucho péct i se slupkou do trouby při teplotě 230 °C na 30 minut.
  2. Po půl hodině se slupka cibule spálí do černa, ale vnitřek zesládne.
  3. Cibuli necháme vychladit, oloupeme od spálených slupek a vnitřek cibule nakrájíme najemno.
  4. Do šlehací nádoby dáme žloutky, dijonskou hořčici, med, citronovou kůru a šťávu.
  5. Začneme šlehat a pomalu přiléváme rostlinný olej dokud nevznikne hustá majonéza.
  6. Přidáme najemno nakrájenou spálenou cibuli, čerstvě nakrájenou hladkolistou petržel a dochuťíme solí a pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: tento dip báječně chutná k pečeným bramborám, grilovanému masu nebo zelenině a také ke smaženým hranolkám, nebo květáku.

Až hořčici ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Láhev ze skla můžeme znovu umýt a opětovně ji použít, nebo ji vytřídit do sběrných nádob na tříděný odpad. Odpad ze skla patří do kontejneru označených zelenou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*