Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
|
|
Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
|
|
Porce
|
|
Doba přípravy
|
|
Chod
|
Suroviny
|
Cibulové kroužky
hladká mouka
100g
mléko
100ml
cibule
4ks
vejce
2ks
slunečnicový olej
1lžíce
sůl
špetka
Dip
zakysaná smetana
150g
majonéza
1lžíce
citrónová šťáva
pár kapek
petrželka
hrst
nebo koriandr
|
Pokyny
- Mouku přesypeme do mísy a smícháme se špetkou soli.
- Vyklepneme do ní 2 žloutky, přidáme olej a mléko a vymícháme do těstíčka.
- Přikryjeme potravinovou folií a necháme na 30 minut odstát na chladném místě.
- Mezitím si nakrájíme cibuli na cca 1 cm silná kolečka.
- Z 1 bílku si vymícháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do odleželého těsta.
- Cibulové kroužky obalíme postupně v těstíčku a z obou stran smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
- Na dip smícháme zakysanou smetanu s majonézou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
