Cibulové kroužky s bylinkovým dipem


Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
Porce
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
Cibulové kroužky
    mléko 100ml
    cibule 4ks
    vejce 2ks
    sůl špetka
Dip
    majonéza 1lžíce
    petrželka hrst nebo koriandr
Pokyny
  1. Mouku přesypeme do mísy a smícháme se špetkou soli.
  2. Vyklepneme do ní 2 žloutky, přidáme olej a mléko a vymícháme do těstíčka.
  3. Přikryjeme potravinovou folií a necháme na 30 minut odstát na chladném místě.
  4. Mezitím si nakrájíme cibuli na cca 1 cm silná kolečka.
  5. Z 1 bílku si vymícháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do odleželého těsta.
  6. Cibulové kroužky obalíme postupně v těstíčku a z obou stran smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
  7. Na dip smícháme zakysanou smetanu s majonézou, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*