Cibulové kroužky s bylinkovým dipem

Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
Cibulové kroužky patří k oblíbenému pokrmu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kroužky cibule obalené v těstíčku a smažené v oleji. Většinou si jej dopřáváme jako přílohu, něco malého k zakousnutí nebo zajímavé pohoštění na party. Dokonalým společníkem nasládlých kroužků jsou různé dipy, do kterých se namáčejí. Jakmile zjistíte, že připravit si domácí cibulové kroužky je velmi snadné a rychlé, najdou si u vás zcela jistě své místo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Cibulové kroužky
    mléko 100ml
    cibule 4ks
    vejce 2ks
    sůl špetka
Dip
    majonéza 1lžíce
    petrželka hrst nebo koriandr
Pokyny
  1. Mouku přesypeme do mísy a smícháme se špetkou soli.
  2. Vyklepneme do ní 2 žloutky, přidáme olej a mléko a vymícháme do těstíčka.
  3. Přikryjeme potravinovou folií a necháme na 30 minut odstát na chladném místě.
  4. Mezitím si nakrájíme cibuli na cca 1 cm silná kolečka.
  5. Z 1 bílku si vymícháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do odleželého těsta.
  6. Cibulové kroužky obalíme postupně v těstíčku a z obou stran smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
  7. Na dip smícháme zakysanou smetanu s majonézou, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*