Celozrnné těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    cibule 2ks
    maso 0,5kg kuřecí
    těstoviny 1balení celozrnné
    rajčatová passata 1l možné použít s bazalkou
    koření provensálské
Pokyny
  1. V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky.
  3. Jakmile se maso osmahne, přidáme k němu trochu prolisovaného česneku.
  4. Až se maso orestuje a zatáhne, přidáme k němu rajčatovou passatu, provensálské koření, špetku cukru, zbytek česneku a podle chuti osolíme.
  5. Směs společně vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu, čímž se zahustí.
  6. Ke konci dosladíme a dochutíme podle sebe.
  7. Celozrnné těstoviny připravíme podle návodu na obalu.
  8. Těstoviny můžeme polít omáčkou až na talíři, ale i servírovat již promíchané s omáčkou dohromady.

Sáčky od koření, které jsou vyrobené z kombinace papíru a alobalu, jsou tzv. kombinované obaly. Tyto obaly patří do směsného odpadu, podobně jako sáčky od kávy, instantních polévek či omáček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*