Krůtí kuličky v rajčatové omáčce

Tento recept je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlé, výživné a chutné jídlo připravené v jednom pekáči. Masové krůtí kuličky pustí šťávu přímo do rajčatové omáčky, která tak získá plnější a výraznější chuť. Připravte si krůtí kuličky v rajčatové omáčce podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento recept je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlé, výživné a chutné jídlo připravené v jednom pekáči. Masové krůtí kuličky pustí šťávu přímo do rajčatové omáčky, která tak získá plnější a výraznější chuť. Připravte si krůtí kuličky v rajčatové omáčce podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    krůtí maso 600g mleté
    rajčata 250g sekaná, v konzervě
    ricotta 250g
    česnek 2stroužky
    vejce 1ks
    parmezán nebo mozzarella
Pokyny
  1. Mleté maso přendáme do mísy, přidáme vejce, ricottu, sůl, pepř a utřený česnek.
  2. Z masové směsi vytvarujeme kuličky.
  3. Do většího a hlubšího pekáče, nebo do zapékací mísy, nalijeme passatu a sekaná rajčata.
  4. Omáčku dochutíme solí, pepřem a bazalkou (pokud máme méně sladká rajčata, můžeme omáčku dle potřeby dosladit). Vše zamícháme.
  5. Nakonec do pekáče na omáčku vyskládáme masové kuličky, posypeme sýrem (můžeme přidat také plátky mozzarelly) vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut (masové kuličky musí být propečené).

TIP od Jakvkuchyni.cz: Podáváme se špagetami nebo čerstvým pečivem – třeba ciabattou.

Obaly od passaty, konzervovaných rajčat nebo ricotty vytřídíme podle materiálu - plechovky třídíme do sběrné nádoby na kovy, plastové kelímky a víčka do kontejneru označeného žlutou samolepkou, tetrapaky do kontejneru s oranžovou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*