Ciabatta s olivami a klobásou

Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.
Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 menší ciabatty
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 175ml vlažná
    olivy 6ks
    klobása 6koleček pikantní, suchá
    droždí 1/5kostky
    olivový olej 1lžíce
    sůl 1lžička
    cukr 1/2lžičky
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do vlažné vody přidáme cukr a promícháme, dokud se nerozpustí. Pak rozdrobíme kvasnice a vše zamícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olivový olej a vzešlý kvásek.
  3. Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.
  4. Přendáme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut kynout.
  5. Po 30 minutách přidáme do těsta nadrobno nakrájené olivy a klobásu. Znovu přikryjeme a necháme dalších 30 minut kynout.
  6. Na závěr vypracujeme těsto do tvaru jedné větší, nebo dvou menších, bagetek.
  7. Ciabatty přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
  8. Poté pečeme 20 – 30 minut na 200°C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*