Krůtí plátky s krémovým avokádovým dipem

Lehký, ale přitom vydatný pokrm, který potěší během teplých dnů i jako rychlá večeře po náročném dni. Krůtí maso je přirozeně libové a díky šťavnaté úpravě v troubě zůstane krásně měkké. V kombinaci s čerstvým avokádovým dipem tvoří skvělé duo, které si můžeme vychutnat třeba s pečenými bramborami nebo salátem. Připravte si lahodné krůtí plátky s avokádovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Lehký, ale přitom vydatný pokrm, který potěší během teplých dnů i jako rychlá večeře po náročném dni. Krůtí maso je přirozeně libové a díky šťavnaté úpravě v troubě zůstane krásně měkké. V kombinaci s čerstvým avokádovým dipem tvoří skvělé duo, které si můžeme vychutnat třeba s pečenými bramborami nebo salátem. Připravte si lahodné krůtí plátky s avokádovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Maso
    krůtí maso 4ks steaky
Dip
    jogurt 300g bílý řecký, otučný
    česnek 2stroužky
    avokádo 2ks zralé
    cibule 1ks červená
    limeta 1ks šťáva
    chilli 1špetka
    bylinky koriandr, petrželka
Pokyny
  1. Avokádo rozmačkáme vidličkou.
  2. Přidáme jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky.
  3. Dip dochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme odležet v ledničce.
  4. Než se dip odleží, připravíme krůtí steaky - maso osolíme a opepříme, rozehřejeme pánev a vlijeme do ní trochu oleje.
  5. Steak opékáme z každé strany 2-3 minuty. Hotové maso přendáme do pekáče, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 150°C.
  6. Maso dopékáme 5-10 minut (slabší plátky o výšce cca 1,5 cm 5 minut, silnější plátky cca 10 minut - ideální je ověřit teplotu uvnitř masa kuchařským teploměrem - vnitřní teplota masa by měla být mezi 72-75 stupni).
  7. Steaky podáváme s dipem.

Obaly od řeckého jogurtu nebo krůtího masa vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast, stejně tak tam patří obal od česneku (síťka). Cibulová slupka, zbytky avokáda a bylinek patří do bioodpadu – tedy do hnědé nádoby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*