Lehký, ale přitom vydatný pokrm, který potěší během teplých dnů i jako rychlá večeře po náročném dni. Krůtí maso je přirozeně libové a díky šťavnaté úpravě v troubě zůstane krásně měkké. V kombinaci s čerstvým avokádovým dipem tvoří skvělé duo, které si můžeme vychutnat třeba s pečenými bramborami nebo salátem. Připravte si lahodné krůtí plátky s avokádovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Lehký, ale přitom vydatný pokrm, který potěší během teplých dnů i jako rychlá večeře po náročném dni. Krůtí maso je přirozeně libové a díky šťavnaté úpravě v troubě zůstane krásně měkké. V kombinaci s čerstvým avokádovým dipem tvoří skvělé duo, které si můžeme vychutnat třeba s pečenými bramborami nebo salátem. Připravte si lahodné krůtí plátky s avokádovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
20 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Avokádo rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky.
- Dip dochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme odležet v ledničce.
- Než se dip odleží, připravíme krůtí steaky - maso osolíme a opepříme, rozehřejeme pánev a vlijeme do ní trochu oleje.
- Steak opékáme z každé strany 2-3 minuty. Hotové maso přendáme do pekáče, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 150°C.
- Maso dopékáme 5-10 minut (slabší plátky o výšce cca 1,5 cm 5 minut, silnější plátky cca 10 minut - ideální je ověřit teplotu uvnitř masa kuchařským teploměrem - vnitřní teplota masa by měla být mezi 72-75 stupni).
- Steaky podáváme s dipem.
Obaly od řeckého jogurtu nebo krůtího masa vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast, stejně tak tam patří obal od česneku (síťka). Cibulová slupka, zbytky avokáda a bylinek patří do bioodpadu – tedy do hnědé nádoby.