Křupavý salát, který zasytí a zároveň je šťavnatý a křupavý. Tato barevná kombinace baby špenátu, žampionů, vajec a dokřupava opečené slaniny je ideální na rychlý oběd nebo na večeři. Skvěle ho doplní dresink z vinného octa, hořčice a výpeku, který mu dodá výjimečnou chuť. Připravte si křupavý špenátový salát se žampiony, vejci a křupavou slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Křupavý salát, který zasytí a zároveň je šťavnatý a křupavý. Tato barevná kombinace baby špenátu, žampionů, vajec a dokřupava opečené slaniny je ideální na rychlý oběd nebo na večeři. Skvěle ho doplní dresink z vinného octa, hořčice a výpeku, který mu dodá výjimečnou chuť. Připravte si křupavý špenátový salát se žampiony, vejci a křupavou slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Vejce uvaříme dle chuti - natvrdo nebo nahniličko.
- Nakrájenou slaninu orestujeme dokřupava. Děrovanou naběračkou ji vyjmeme z tuku a přidáme do salátu. Tuk slijeme do mističky a promícháme ho s octem a hořčicí, aby nám vznikla zálivka.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na malém množství oleje (nebo na výpeku ze slaniny).
- Špenát omyjeme a osušíme, cibuli nakrájíme na tenké proužky.
- Ve větší míse promícháme špenát, cibuli a žampiony.
- Salát zalijeme připraveným teplým dresinkem a podáváme ozdobený vejci, posypaný špetkou soli a čerstvě mletým pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Pokud nemáte rádi syrovou cibuli, přihoďte ji na velmi krátkou dobu na pánev k žampionům.
Obaly od slaniny a žampionů, pokud jsou plastové, vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Vaječné skořápky můžeme bez obav vytřídit do bioodpadu, případně je využít na vlastním kompostu.