Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
    
| 
 | 
 
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
     
 | 
          | 
 
Porce     
 dle množství knedlíku     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
15 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
olej
200ml
na smažení
 
parmazán
50g
 
slanina
50g
anglická 
 
vejce
3ks
 
jarní cibulka
1ks
 
plnotučná hořčice
1lžíce 
 
Houskový knedlík
zbytek 
 
bylinky
dle chuti 
čerstvé 
  | 
Pokyny    
- Začneme tím, že si rozpálíme olej na pánvi.
 - Mezitím si nakrájíme houskový knedlík asi na centimetrové plátky.
 - V misce vyšleháme metličkou vejce, přidáme plnotučnou hořčici, osolíme a opepříme.
 - Ve směsi houskový knedlík obalíme a rovnou ho vložíme do rozpáleného oleje.
 - Knedlík smažíme z každé strany do křupava a do zlatova.
 - Hotové smaženky položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.
 - Ochutíme a ozdobímeslaninou nakrájenou na nudličky orestovanou na sucho do křupava.
 - Nakonec posypeme parmazánem a jarní cibulkou, příp. čerstvými bylinkami a servírujeme.
 
K přípravě smaženek potřebujeme vejce, ze kterých nám zbydou dva druhy odpadu. Zaprvé papírové plato a zadruhé skořápky. Kam s nimi? Do směsného odpadu rozhodně ne! Plato vyhoďme do modrého kontejneru určeného na papír, skořápky patří do bioodpadu.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
