Tipy a triky: Příprava řepy v pečené variantě

Červená řepa je plná vitamínů, detoxikuje náš organismus a lze si z ní připravit výborné saláty i chipsy. V tomto dílu seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak si ji nejlépe připravit a nechybí video s návody, jak na červenou řepu!Tipy a triky_ Příprava řepy v pečené variantě

Proč jíst červenou řepu?

Řepa se výborně hodí do salátů, smoothie, polévek i hlavních jídel. Je bohatá na vitamín C, vlákninu, draslík, vápník a železo. Je také silně zásaditá a její konzumace nám rychle pomůže při překyselení žaludku nebo pálení žáhy. 

Jak řepa prospívá našemu zdraví? 

  • Snižuje krevní tlak.
  • Zvyšuje výdrž při fyzické námaze.
  • Působí protizánětlivě.
  • Brání chronickým onemocněním. 
  • Podporuje detoxikaci organismu.

Marinovaná řepa

Marinovaná řepa

Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme. 

Recept - suroviny a postup

Zdravé chipsy z červené řepy

Zdravé chipsy z červené řepy

Zapomeňme na nezdravé mastné brambůrky. Ze zdravé červené řepy si připravíme výborné domácí chipsy, které se skvěle hodí jako...

Recept - suroviny a postup

Končí u vás listy řepy v koši, bioodpadu, nebo kompostu? To je veliká škoda. Z mladých listů si můžeme připravit chutné polévky, saláty a přílohy. Můžeme je také zamrazit a využívat je v kuchyni po celý rok. Omezíme tím plýtvání a budeme vařit beze zbytku

https://www.youtube.com/watch?v=8l97FV-mRQo

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Tipy a triky do kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*