Čtenářka Zdeňka připravuje: Salát z červené řepy

Zdeňku nebaví dlouhé vyvařování, má ráda rychlá jídla, u kterých si ráda hraje s jejich barevností –jak říká, aby pokrm lahodil také oku. Před třemi lety se Zdeňka obrátila na výživovou poradkyni a díky zdravému jídelníčku dokázala zhubnout 25 kg. Dodnes se snaží jíst zdravě a jídlo připravuje každý den, jak pro sebe, tak i pro svoji maminku, které zdravá strava pomohla ke zlepšení zdravotního stavu. Mezi Zdeňky oblíbená jídla patří zeleninové saláty, ryba, kuřecí a krůtí maso.

salat z cervene repy k masu - kopieSuroviny a postup

Pro 3–4 porce

  • cibule
  • česnek
  • řepa
  • mrkev
  • cuketa
  • 3 sladkokyselé okurky
  • uvařené vejce (nemusí být)
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce hořčice
  • grilovací koření, sójová omáčka, sůl, pepř

Na troše olivového oleje zpěníme cibulku, česnek, na kostky nakrájenou řepu, mrkev a cuketu. Zeleninu podusíme spolu s trochou vody, okořeníme grilovacím kořením, solí a pokapeme sójovou omáčkou. Zeleninu takto vaříme do poloměkka a pak ji dáme vychladit.
Do studené směsi zamícháme hořčici, bílý jogurt a nakrájené sladkokyselé okurky. Můžete také přidat uvařené vejce. Zeleninovou směs promícháme a dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*