Čtenářka Nikol vaří: Mrkvovo-těstovinový salát

Pro Nikol je vaření největším koníčkem. Má ráda hlavně moderní kuchyni a vybírá především z veganských a fitness receptů, případně zabrousí do asijské kuchyně. Když zrovna nevaří, ráda cestuje, plave nebo píše příběhy ze života. Myslí si, že každý člověk by si měl občas dopřát chvilku klidu, vypnout a naladit se na něco úplně jiného. Za důležité považuje i fakt, abychom se snažili vyhovět svým blízkým, zajímat se o jejich život, pocity, touhy a sny.

Čtenářka Nikol vaří Mrkvovo testovinový salátSuroviny (na 4 porce)

  • 400 g vaječných pšeničných těstovin 
  • 4 malé bagetky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce majonézy 
  • 3 mrkve
  • 1 římský salát
  • 1 fuet
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. 
  2. Potom je propláchneme a necháme okapat.
  3. Připravíme si zeleninu – vše očistíme.
  4. Římský salát si nakrájíme najemno a mrkev nastrouháme na nudličky.
  5. V míse spolu všechny tyto ingredience promícháme.
  6. Vše nakonec spojíme čtyřmi lžícemi majonézy a dochutíme solí a pepřem.
  7. Na vrch každé porce salátu dáme volské oko a okolo kolečka nakrájeného salámu fuet.
  8. Jako pečivo můžeme přidat rozpečenou bagetku potřenou bylinkami a olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*