Čtenářka Dagmar vaří: Svíčková na smetaně

Pro Dagmar je vaření velkou zálibou. Jídla připravuje pro manžela, nebo děti, a nechává se vést svou fantazií. Netráví ale čas jen u plotny, potkat ji můžete i venku při běhání. Tuhle aktivitu si velice oblíbila.

Vyzkoušejte její recept na domácí svíčkovou na smetaně.

Čtenářka Dagmar vaří: Svíčková na smetaně

Suroviny pro 4 porce

Omáčka

  • 300 g celeru
  • 300 g petržele
  • 300 g mrkve
  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce brusinek

Maso

  • 1,5 litru vývaru
  • 1,5 kg hovězího masa, svíčková
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř
  • sůl

Postup

Omáčka

1. Kořenovou zeleninu a cibuli, nakrájíme na malé kousky a krátce orestujeme na másle.

2. Z třtinového cukru si připravíme karamel.

3. Do hotového karamelu přidáme ocet a necháme jej odpařit.

4. Poté společně smícháme plnotučnou hořčici, brusinky, zeleninu a rozmixujeme dohladka.

5. Zalijeme smetanou a krátce povaříme.

6. Hotovou omáčku osolíme dle chuti..

Maso

1. Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme.

2. Poté ho osmahneme z obou stran na másle.

3. Nyní dáme stranou tuk, na kterém jsme maso osmažili.

4. Maso dáme do pekáče a podlijeme 1,5 l vývaru s přidaným kořením.

5. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 ° přibližně 1 hodinu.  

6. Podle potřeby podléváme maso vývarem, aby se šťáva nevypekla.

7. Po upečení podáváme s omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*