Bílý boršč

Bílý boršč

Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
Rozlítaní ptáčci

Rozlítaní ptáčci

Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
Kokosová roláda

Kokosová roláda

Roláda patří k jednomu z klasických českých dezertů a je mnoho variant, jak si ji můžeme připravit. Ke klasikám patří roláda připravená z nadýchaného piškotového těsta plněná lahodným krémem. K ozdobení můžeme použít nejen čerstvé ovoce, my jsme tentokrát přidali navíc křupavý kokos.
Domácí máslové loupáky

Domácí máslové loupáky

Přenesme se spolu do časů, kdy jsme byli dětmi a na snídani jsme si pochutnávali na loupáčku s máslem a marmeládou a tuhle dobrotu zapíjeli kakaem. S domácími a čerstvě upečenými loupáčky se tyto vzpomínky jistě alespoň na chvíli vrátí.
Odlehčená znojemská omáčka

Odlehčená znojemská omáčka

K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
Zdravé chipsy

Zdravé chipsy z červené řepy

Zapomeňme na nezdravé mastné brambůrky. Ze zdravé červené řepy si připravíme výborné domácí chipsy, které se skvěle hodí jako odpolední svačina, nebo večer k televizi.
Marinovaná řepa

Marinovaná řepa

Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme. 
Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky

Voňavé a nadýchané kynuté rohlíčky plněné mandlovou náplní jsou tím pravým k čerstvě uvařené kávě, nebo pro nedělní odpoledne. Velikost rohlíčků záleží zcela na vás. Přípravy kynutého těsta se není třeba obávat - stačí dodržovat pár zásad, jako třeba používat čerstvé droždí a nechat těstu čas na kynutí. Pak se vám to zaručeně podaří!
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. A každý vám řekne, že ta jeho je nejlepší! Správná gulášová polévka by měla obsahovat rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Měla by mít výraznou červenou barvu i chuť a konzistence by měla být velmi hustá. Právě díky tomu v zimě polévka dokonale zasytí a v létě se spolu s krajícem chleba či jiným pečivem stane vydatnou svačinou, obědem nebo večeří.
Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Jako národ houbařů umíme připravit houby na mnoho způsobů. Z čerstvě nasbíraných nebo sušených hub (pokud se jimi zrovna lesy nehemží) lze připravit skvělou krémovou polévku. Do polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřiby, lišky, bedle či žampiony. Na své si tak přijdou nejen milovníci hub, ale pokud si ji uvaříte v chladných dnech, určitě vás i příjemně zahřeje.