Pórková polévka se slaninovými chipsy


Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    slanina 100g anglická
    smetana 50ml na vaření
    olej 3lžíce olivový
    pórek 2ks
    cibule 1ks
    chilli 1/2lžičky vločky
Pokyny
  1. Pórek rozřežeme podélně a pořádně omyjeme všechny vrstvy, abychom se zbavili kamínků a hlíny.
  2. Nakrájíme ho na proužky.
  3. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  4. V hrnci si na oleji osmahneme šalotku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájený pórek.
  5. Promícháme a necháme 5 minut za občasného promíchání trochu změknout.
  6. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit do změknutí cca 10 – 15 minut.
  7. Poté pomocí tyčového nebo stolního mixéru rozmixujeme směs dohladka.
  8. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Přidáme chilli vločky a ještě chvíli necháme probublat.
  10. Mezitím si na pánvi opražíme slaninové chipsy.
  11. Polévku naservírujeme do mističek a ozdobíme opraženou slaninou.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*