Rozlítaní ptáčci

Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 600 - 800ml hovězí
    uzeniny 150g anglická slanina
    máslo 60g
    hořčice 8lžic plnotučná
    sádlo 6lžic
    maso 6plátků roštěná
    okurka 5ks
    vejce 5ks vařená natvrdo
    cibule 4ks
Pokyny
  1. Slaninu nakrájíme na menší kostičky.
  2. Cibuli nakrájíme najemno.
  3. V hrnci, který je vhodný do trouby (i s pokličkou) rozehřejeme 3 lžíce sádla a máslo.
  4. Přidáme cibuli a orestujeme na středním plameni dohněda.
  5. Po 5 minutách přidáme slaninu.
  6. Až cibulka zhnědne, přidáme 2 lžíce hořčice a ještě restujeme 2-3 minutky.
  7. Plátky masa osolíme a opepříme.
  8. Dáme si ohřát vývar.
  9. Maso můžeme po stranách naříznout, aby se nekroutilo.
  10. Plátky pomažeme z obou stran hořčicí.
  11. Na velké pánvi rozpustíme 2 lžíce sádla a maso zprudka opečeme dohněda z obou stran.
  12. Orestované maso přendáme k cibulce a zalijeme teplým vývarem tak, aby nebylo maso úplně zalité, ale aby koukalo ven.
  13. Přivedeme k varu, promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 150°C.
  14. Maso dusíme 2-3 hodiny podle potřeby (klidně zkontrolujeme i po 1 hodině, záleží na vyzrálosti masa).
  15. Poté hrnec vyjmeme, odklopíme pokličku a necháme omáčku na plotně zredukovat na vyšším plameni.
  16. Vejce a okurky nakrájíme na kousky, přidáme do omáčky.
  17. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
  18. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*