Bílý boršč

Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,5l z uzeného masa
    smetana 330ml
    vejce 4ks natvrdo
    brambor 2ks
    mouka 2 - 3lžíce hladká
    máslo 2lžíce
    kmín 1lžička
    šťovík 1hrst
Pokyny
  1. Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané a omyté brambory.
  2. Přidáme sůl, kmín, omyté a nasekané listy šťovíku.
  3. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
  4. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce nakrájená na malé kousky.
  5. Polévku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky
  6. Nakonec přilijeme smetanu, abychom polévku zjemnili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*