Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
25 rohlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    mouka 150g bezlepková
    máslo 130g
    ořechy 100g vlašské, mleté
    cukr 50g moučka
    mouka 40g kukuřičná
    sůl 1špetka
    vanilka aroma
Pokyny
  1. Obě mouky smícháme společně s ořechy a moučkovým cukrem.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vanilkové aroma a špetku soli.
  3. Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici přes noc. 
  4. Z těsta uděláme podlouhlé válečky, které rozkrájíme a z kousků vytvarujeme rohlíčky. 
  5. Rohlíčky poskládáme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut. 
  6. Teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*