Bezlepkové muffiny z jablek

Možností, jak zužitkovat nejen velkou úrodu jablek ze zahrádky, ale také starší jablka, je několik. Co si třeba upéct koláč? Nebo co jít ještě dál a vyzkoušet vynikající muffiny v bezlepkové verzi? Díky jablkům budou muffiny krásně šťavnaté a sladké, takže nemusíme použít tolik cukru. Jak na to?
Možností, jak zužitkovat nejen velkou úrodu jablek ze zahrádky, ale také starší jablka, je několik. Co si třeba upéct koláč? Nebo co jít ještě dál a vyzkoušet vynikající muffiny v bezlepkové verzi? Díky jablkům budou muffiny krásně šťavnaté a sladké, takže nemusíme použít tolik cukru. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 muffinů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablka 3-4ks
    vejce 3ks
    máslo 2lžíce mandlové
    mouka 1hrnek bezlepková
    mouka 1hrnek pohanková
    prášek do pečiva 1ks s vinným kamenem
    olej 1hrnek
    mléko 1hrnek
    cukr 1/2hrnek třtinový
    skořice 1lžička
    zázvor 1lžička
    semínka dýňová
Pokyny
  1. Vejce vyšleháme s cukrem v mixeru do pěny.
  2. Postupně přiléváme olej.
  3. Mouky prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do vaječné směsi.
  4. Nakonec přilijeme mléko a přidáme mandlové máslo.
  5. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostky a smícháme se skořicí a zázvorem.
  6. Opatrně zamícháme do těsta.
  7. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme košíčky.
  8. Do každého košíčku nalijeme těsto do 2/3.
  9. Mufinny posypeme dýňovými semínky.
  10. Pečeme je v troubě vyhřáté na 170°C cca 20 – 30 minut podle velikosti muffinů (pomocí špejle vyzkoušíme, zda jsou muffiny propečené).
  11. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*