Perníkové muffiny

S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
16 muffinů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    cukr 280g třtinový
    mouka 180ml špaldová
    mléko 150ml
    máslo 100g
    skořice 3g mletá
    badyán 3g mletý
    zázvor 2g mletý
    vejce 2ks
    povidla 2lžíce hrušková
    hruška 1 - 2ks střední
    máslo na vymazání formy
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 160°C.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké hmoty.
  3. Máslo rozpustíme a necháme cca 15 minut vychladnout, poté přilijeme mléko a zamícháme.
  4. Do vyšlehané hmoty přidáme koření, prosejeme mouku a prášek do pečiva a vylijeme vlažné máslo s mlékem a přidáme hrušková povidla.
  5. Těsto vymícháme dohladka.
  6. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky.
  7. Opatrně hrušky vmícháme do těsta.
  8. Formu na muffiny vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme máslem.
  9. Každý košíček naplníme těstem do 2/3.
  10. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 – 40 minut – upečení muffinů můžeme ověřit pomocí špejle.
  11. Muffiny necháme vychladnout, poté košíčky opatrně přendáme na mřížku, kde je necháme zcela vystydnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*