Perníkové muffiny

S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
16 muffinů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 280g třtinový
    mouka 180ml špaldová
    mléko 150ml
    máslo 100g
    skořice 3g mletá
    badyán 3g mletý
    zázvor 2g mletý
    vejce 2ks
    povidla 2lžíce hrušková
    hruška 1 - 2ks střední
    máslo na vymazání formy
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 160°C.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké hmoty.
  3. Máslo rozpustíme a necháme cca 15 minut vychladnout, poté přilijeme mléko a zamícháme.
  4. Do vyšlehané hmoty přidáme koření, prosejeme mouku a prášek do pečiva a vylijeme vlažné máslo s mlékem a přidáme hrušková povidla.
  5. Těsto vymícháme dohladka.
  6. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky.
  7. Opatrně hrušky vmícháme do těsta.
  8. Formu na muffiny vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme máslem.
  9. Každý košíček naplníme těstem do 2/3.
  10. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 – 40 minut – upečení muffinů můžeme ověřit pomocí špejle.
  11. Muffiny necháme vychladnout, poté košíčky opatrně přendáme na mřížku, kde je necháme zcela vystydnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*