Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
Suroviny: smetana
Ne nadarmo se říká, že je čokoláda dobrá na nervy. Její konzumace navozuje pocity štěstí, dobré nálady a má afrodiziakální účinky. Pokud chcete čokoládu vyzkoušet i jinak, než ji klasicky pojídat kostičku po kostičce, vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu se sušenými švestkami.
Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.
Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
Z drobů a části křídel připravíte kaldoun – tradiční zadělávanou polévku.
Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.