Pohankový kontrabáš

Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    brambory 1kg
    pohanka 0,5kg
    vejce 2ks
    smetana 200ml
    bůček 300g uzený
    cibule 1ks
    sádlo na smažení
    petržel na ozdobu
    brynza na ozdobu
Pokyny
  1. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme, stejně tak pohanku ( tu několikrát propláchneme, ve vroucí vodě povaříme 2 minuty a necháme dojít pod peřinou).
  2. Nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a pokrájený bůček osmažíme na sádle, přidáme pohanku a koření.
  3. Směs promícháme s uvařenými bramborami a vložíme do vymazané zapékací misky.
  4. Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, osmaženou slaninou a brynzou a zapečeme dvacet minut v troubě rozpálené na 200 °C.
  5. Podáváme se zakysaným zelím, ozdobené petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*