Domácí čokoládové lanýže


Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
Porce
25 lanýžů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    máslo 2lžíce
    holandské kakao 2lžíce
Pokyny
  1. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte smetanu ke šlehání, máslo a za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu.
  2. Jakmile se čokoláda rozpustí a směs se spojí v hladký krém, odstavte hrnec z plotny.
  3. Nechte vychladnout a poté ho dejte do lednice. Hmotu nechte ztuhnout, nejlépe přes noc.
  4. Z připravené hmoty odkrajujte lžičkou menší kousky, ze kterých v dlani vytvořte kuličky.
  5. Nakonec je obalte v kakau, oklepejte a ukládejte do připravené krabičky.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*