Čokoládové lanýže


Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Porce
20 kusů
Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Smetanu zahřejte těsně pod bod varu, až se začnou objevovat drobné bublinky. Odstavte ji z plotny a hned nalijte do mísy.
  2. Do horké smetany vhoďte nadrobno nalámanou čokoládu, máslo a nechte je rozpustit.
  3. Čokoládovou směs vymíchejte do hladka, buď metličkou nebo mixérem.
  4. Směs nalijte do formy, kterou jste si předem vyložili potravinářskou fólií. Pokud chcete lanýžky s náplní, zvolte menší formu a vložte do ní oříšky.
  5. Formu vložte do lednice minimálně na 2 hodiny. Díky tomu, že je čokoláda dobře vymíchána s máslem, bude výsledkem poddajná hmota.
  6. Z připravené hmoty tvarujte nepravidelné tvary, od kuliček přes oválky po kostičky. Můžete zkusit vykrojit srdíčka, zvonečky nebo jiné snadné tvary.
  7. Obalte je v kakaovém prášku, sušených malinách, kokosu nebo oříšcích. Použít můžete i barevné zdobení na cukroví nebo plátky mandlí.
  8. Čokoládové lanýže jsou vděčným dárkem. Uložte je do krabičky nebo ozdobné sklenice.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*