Čokoládové lanýže s kandovaným pomerančem


Porce
15 lanýžů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    čokoláda 200g
    smetana 160g
    máslo 50g
    pomeranč 100g kůra
Pokyny
  1. V horké lázni rozpustíme máslo společně se smetanou a vanilkovou trestí. Necháme je pořádně spojit a vypneme sporák.
  2. Do horké směsi přidáme nadrobno nalámanou čokoládu a stále mícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
  3. Do hmoty nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru. Celou směs necháme ztuhnout, potom z hmoty vyrábíme jednotlivé malé kuličky, které vyválíme v kakau.
  4. Hotové lanýžky dáme po jednom do suché krabice a uložíme na chladné místo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*