Čokoládové lanýže s kandovaným pomerančem


Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
Porce
15 lanýžů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    čokoláda 200g
    smetana 160g
    máslo 50g
    pomeranč 100g kůra
Pokyny
  1. V horké lázni rozpustíme máslo společně se smetanou a vanilkovou trestí. Necháme je pořádně spojit a vypneme sporák.
  2. Do horké směsi přidáme nadrobno nalámanou čokoládu a stále mícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
  3. Do hmoty nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru. Celou směs necháme ztuhnout, potom z hmoty vyrábíme jednotlivé malé kuličky, které vyválíme v kakau.
  4. Hotové lanýžky dáme po jednom do suché krabice a uložíme na chladné místo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*