Marmeláda z červené cibule s pomerančem


Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Porce
250 ml
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    cibule ½kg červená
    pomeranč 1ks
    cukr 2lžíce třtinový
    ocet 0,5dcl balsamikový
    olej na osmažení
Pokyny
  1. Cibuli pokrájíme, na oleji osmahneme do zlatova, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
  2. Po té zalijeme šťávou z pomeranče (můžeme použít celý pokrájený pomeranč) a balsamikem.
  3. Osolíme a opepříme a necháme krátce podusit.
  4. Směs je při vaření nutné hlídat a často míchat. Hotovou směs rozmixujeme, ale ne na kaši. Ve směsi necháme větší kousky.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*