Ganache – lahodný čokoládový krém


Pro francouzskou kuchyni je čokoládový krém ganache typický. Tuto hříšnou záležitost tvoří pouze dvě základní suroviny - smetana a čokoláda. I když se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, opak je pravdou. Pokud budete pečliví, odměnou vám bude vynikající a univerzální krémová pěna.
Pro francouzskou kuchyni je čokoládový krém ganache typický. Tuto hříšnou záležitost tvoří pouze dvě základní suroviny - smetana a čokoláda. I když se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, opak je pravdou. Pokud budete pečliví, odměnou vám bude vynikající a univerzální krémová pěna.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    smetana ke šlehání 800ml 33 – 40 %
    čokoláda 200g 70 %
    med 50g
Pokyny
  1. Smetanu zahřejeme společně s medem a přivedeme do bodu varu.
  2. Čokoládu nalámeme do misky.
  3. Jakmile se začnou na smetaně tvořit bublinky, nalijeme ji na rozlámanou čokoládu a necháme asi 2–3 minuty odstát, než čokoláda povolí.
  4. Poté vše mícháme do hladké směsi - můžeme použít i ponorný mixér k důkladnému prošlehání, ale pozor, aby se nevytvořily bublinky.
  5. Směs přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc do ledničky.
  6. Ke ztuhlému ganachovému krému přidáme postupně smetanu. Smetana i ganache by měly mít stejnou teplotu.
  7. Šleháme pomalu do hustého krému a dáme ji ještě na cca 30 minut do ledničky. Pozor, abychom směs nepřešlehali, srazila by se.
  8. Krém vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naplníme jím pohárky.

http://moncafeblog.blogspot.cz/

Pokud má lahev od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*