Brownies se slaným karamelem

Brownies patří v české kuchyni již mezi klasiky. Dekadentní dezert plný vláčné lahodné čokolády dokáže zahnat čokoládovou krizi. Samostatně chutná skvěle, čerstvé ovoce mu dodá svěží chuť. Tentokrát jsme brownies zkombinovali se slaným karamelem. Intenzivní čokoládové aroma a lehce slaná příchuť karamelu vás přesvědčí o dokonalé harmonii chutí.
Brownies patří v české kuchyni již mezi klasiky. Dekadentní dezert plný vláčné lahodné čokolády dokáže zahnat čokoládovou krizi. Samostatně chutná skvěle, čerstvé ovoce mu dodá svěží chuť. Tentokrát jsme brownies zkombinovali se slaným karamelem. Intenzivní čokoládové aroma a lehce slaná příchuť karamelu vás přesvědčí o dokonalé harmonii chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma 20 x 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    máslo 160g
    kakao 40g
    vejce 3ks
Slaný karamel
    máslo 50g slané
Pokyny
  1. Troubu si předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem.
  2. V míse nad párou si rozpusťte máslo a čokoládu, poté je nechte trochu vychladnout. Samostatně začněte šlehat vejce, jakmile máte trochu pěnu, začněte po lžičkách přidávat cukr.
  3. Opatrně do směsi vmíchejte čokoládovou směs, vše promíchejte a nakonec přidejte připravenou směs kakaa a mouky. Nalijte směs do formy.
  4. Pečte asi 30 minut - těsto by mělo být uvnitř vláčné a vlhké.
  5. Následně si připravíte slaný karamel. Cukr necháte zkaramelizovat na pánvi na mírném ohni. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidejte za stálého míchání slané máslo a potom smetanu. Stáhněte z ohně a ještě chvíli míchejte. Nechte mírně vychladnout.
  6. Vychladlé brownies nakrájejte na kostky a polijte karamelem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*