Oříškové brownies

Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Pečící forma 20 x 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čokoláda 300g hořká
    máslo 250g
    vejce 6ks
    hladká mouka 1 1/4hrnku
    ořechy 3/4hrnku pekanové, nasekané
    kakao 1/2hrnku
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Ve vodní lázni nechte zcela rozpustit čokoládu s máslem. Potom odstavte z plotny.
  2. Pomocí metličky vmíchejte postupně cukr.
  3. Za stálého míchání přidávejte vejce jedno po druhém.
  4. Vmíchejte kakao a sůl.
  5. Pomalu přidávejte mouku a nakonec ořechy.
  6. Formu 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto.
  7. Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte 50–60 minut (podle typu trouby).
  8. Na povrchu by se měla vytvořit pevnější krusta. Pokud použijete větší formu a výška bude nižší, pečte kratší dobu (25–30 minut). Důležité je totiž brownies nepřepéct.
  9. Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.

Špejlí nepoznáte, zda jsou brownies hotové, protože by měly být uvnitř ještě mírně tekuté (můžete ji zkusit zapíchnout doprostřed – pokud ji vytáhnete a zůstanou na ní náznaky drobečků, je hotovo).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*