Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy

Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.
Exotické jednohubky

Exotické jednohubky

Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
Ovarová polévka

Černá ovarovica

Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.
Smetonohý kuba

Sametonohý kuba

Tradiční houbový Kuba se jí na Štředrý den už od dob pohanů. Tohle jednoduché jídlo zasytí a navíc dle tradice splní i tu podmínku, že se do večera Štředrého dne nesmí jíst maso, abychom viděli zlaté prasátko. Zkuste si ho připravit i vy.
Grilovaná vepřová panenka se šalvěji a citrónem

Grilované panenky se šalvějí a citronem

Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Hrušky naslano jsou sofistikovanou obměnou známých jablíček. Se sýrem a kari kořením dostanou hrušky ze zahrádky chuť dalekých zemí.
Základ francouzské kuchyně – Bešamelová omáčka

Základ francouzské kuchyně – Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka je jednou ze základních omáček francouzské kuchyně. Je velice jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně všestranná v kuchyni. Můžete ji použít při přípravě krémových polévek, zapékaných pokrmů nebo tradičních italských lasagní.
Guláš na pivě

Guláš na pivě

Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.