Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Suroviny: pepř
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.
Ředkvičkový dip můžete podávat k salátům, masu nebo na topinku.
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.