Pacifický losos na grilu

V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 filet
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 1ks filet
    citrón nebo limetka
    sůl hrubozrnná
Pokyny
  1. Filet z lososa omyjeme, očistíme a rozkrájíme na jednotlivé porce - steaky.
  2. Ty následně osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a tyto ingredience do masa lehce vmasírujeme.
  3. Steaky z lososa vložíme na středně rozpálený gril kůží dospod a grilujeme přibližně 5 minut. Poté maso otočíme kůží nahoru a dopékáme.
  4. Při grilování dejte pouze pozor na to, abyste maso nevysušili.
  5. Hotové steaky pokapeme šťávou z citrónu či limetky a podáváme s opečenou bagetou, vařeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*