Když se řekne: „koprová omáčka”, polovině lidem se rozzáří oči a polovině se vybaví školní jídelna. Pokud patříte mezi první polovinu, zde vám přinášíme jeden výborný recept na koprovou omáčku.
Suroviny: olej
Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce velké množství rajčat, vyzkoušejte jednoduchý recept na tato rajčata, který vás přenese na slunných jih do francouzské Provence.
Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.











