Mramorová bábovka

Mramorová bábovka dříve patřila ke svátečnímu pečení a nesměla chybět na nedělním stole, nebo při pohoštění návštěv. Postupně ji vytlačily jiné dezerty, ale poctivě upečené bábovce se nic nevyrovná.
Mramorová bábovka dříve patřila ke svátečnímu pečení a nesměla chybět na nedělním stole, nebo při pohoštění návštěv. Postupně ji vytlačily jiné dezerty, ale poctivě upečené bábovce se nic nevyrovná.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 bábovka hrnek o objemu 250 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kakao 4lžíce holandského typu
    vejce 3ks
    mouka 2hrnky polohrubá
    olej 1hrnek rostlinný
    mléko 1hrnek
    vanilkový cukr 1lžíce
    tuk na vymazání formy
    mouka hrubá, na vysypání formy
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
  3. Postupně přiléváme olej.
  4. Do druhé mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva.
  5. Jakmile bude vaječná hmota vyšlehaná, postupně vmícháme mouku.
  6. Nakonec přilijeme mléko.
  7. Formu vymažeme a vysypeme a vlijeme do ní polovinu těsta.
  8. Do druhé poloviny těsta prosejeme kakao a zamícháme, dokud se vše dokonale nepromíchá.
  9. Druhou, obarvenou část těsta vlijeme do formy – snažíme se těsto vlévat doprostřed, aby byla struktura bábovky mramorová. Můžeme tomu ještě trochu pomoci, když těsto promícháme špejlí.
  10. Pečeme 45–50 minut - upečení zkoušíme špejlí.
  11. Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout ve formě, poté vyklopíme a necháme ji zcela vychladnout.
  12. Pocukrujeme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*