Staročeská zadělávaná slepice

Staročeská zadělávaná slepice

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Dortíky na špejli

Dortíky na špejli

Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Nádivkový základ

Nádivkový základ

Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec nechte pořádně vykynout, odmění se vám nadýchanou strukturou.
Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Pečený jehněčí hřbet

Pečený jehněčí hřbet

Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Kohout v jemné smetanové omáčce

Kohout v jemné smetanové omáčce

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Křenová polévka

Křenová polévka

Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.