Taliány s vinnou omáčkou z hrubozrnné hořčice

Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    talián 2ks
    máslo 2lžíce
    šalotka 1ks nasekaná najemno
    hořčice 2lžíce hrubozrnná
    smetana 1dcl
    kerblík 1lžíce
    sůl pepř
Pokyny
  1. Taliány dáme vařit do studené vody a vaříme pomalu asi 15 minut. Mezitím připravíme omáčku.
  2. Máslo v rendlíku rozpustíme, a když začíná pěnit, přidáme šalotku. Tu necháme za stálého míchání zesklovatět a zastříkneme ji vínem.
  3. Víno necháme přejít varem a zredukujeme na polovinu. Pak přidáme hořčici a nakonec smetanu. Omáčku necháme převařit a dochutíme ji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*