Taliány s vinnou omáčkou z hrubozrnné hořčice

Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    talián 2ks
    máslo 2lžíce
    šalotka 1ks nasekaná najemno
    hořčice 2lžíce hrubozrnná
    smetana 1dcl
    kerblík 1lžíce
    sůl pepř
Pokyny
  1. Taliány dáme vařit do studené vody a vaříme pomalu asi 15 minut. Mezitím připravíme omáčku.
  2. Máslo v rendlíku rozpustíme, a když začíná pěnit, přidáme šalotku. Tu necháme za stálého míchání zesklovatět a zastříkneme ji vínem.
  3. Víno necháme přejít varem a zredukujeme na polovinu. Pak přidáme hořčici a nakonec smetanu. Omáčku necháme převařit a dochutíme ji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*