Nádivkový základ

Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 nádivka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    pečivo 5ks světlé, suché
    vejce 4ks
    smetana 100ml část můžete nahradit mlékem
    kopřivy 1hrst
    máslo na vymazání
Pokyny
  1. Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
  2. Poté promícháme s kopřivou a dalšími surovinami (viz naše tři varianty), které jí dodají chuť.
  3. Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost. Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
  4. Trvá to kolem půl hodiny.
  5. Podávejte se salátem, který doplňte superzdravým medvědím česnekem. Toto množství vystačí na tři přílohy nebo dvě hlavní jídla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*