Superzdravá ovesná srdíčka

Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
60 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jedlá soda 1/2lžičky
    ořechy 1hrst vlašské, kešu
    máslo 100g rozpuštěné
    med 50g
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 150 °C. Ve velké míse smíchejte suché suroviny: ovesné vločky, mouku, sodu a cukr. Místo sody můžete použít prášek na pečení, ale o něco méně.
  2. K sypké směsi přidejte máslo a med a vše lehce promíchejte tak, aby se ovesné vločky rovnoměrně obalily medem. Med celou hmotu krásně spojí a kromě toho je zdravou alternativou cukru.
  3. Nakonec přidejte směs ořechů a vše pořádně promíchejte. Díky ořechům jsou srdíčka zdravou bombou: obsahují nenasycené mastné tuky, vitamíny a minerály, které jsou dobré mimo jiné „na nervy“.
  4. Na plechu vytvarujte pomocí vykrajovátka ovesná srdíčka. Nemusíte se bát, že by se rozpadla, díky medu hmota drží pohromadě. Pokud je chcete použít jako ozdobičky, uprostřed vytvořte dírku na zavěšení.
  5. Ovesná srdíčka pečte v předehřáté troubě asi 20 minut a poté nechejte vychladnout. Uložte je do kovové krabice vyložené ubrouskem. Srdíčka můžete také zamrazit, pokud je chcete uložit na déle než dva týdny.
  6. Srdíčky můžete ozdobit svůj vánoční stůl nebo kuchyni. Skvěle vypadají ve skleněné nádobě, třeba s velkou červenou nebo zelenou mašlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*