Bang Bang salát s kuřecími prsíčky


Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
Porce
10 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    maso 5ks kuřecí prsa
    olej 3lžíce rostlinný
    pok choi 10ks
    ořechy 1hrneček arašídové, na sucho opečených
    mrkev 2ks očištěné a nakrájené na nudličky
    cibule 2ks nakrájené na jemnější měsíčky
    sezam 2lžíce
Arašídový dresink
    máslo 250g arašídové
    olej 5lžic sezamový
    olej 6lžic arašídový
    chilli 6lžic omáčka, sladká
    sůl mořská
Pokyny
  1. Všechny suroviny na dresink necháme rozpustit ve vodní lázni a důkladně je promícháme. Tím připravíme hladký dresink.
  2. Kuřecí prsíčko okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a okořeněné maso položíme nejprve kůží dolů na rozpálenou pánev. Maso opečeme z obou stran a asi 10 minut je necháme dopéct v troubě na 180 °C. Opečené prsíčko dáme vystydnout.
  3. Pok choi rozebereme na lístky a odřízneme spodní košťál. Mrkev nakrájíme na nudličky a červenou cibuli také. Zeleninu smícháme s dresinkem a položíme na talíř. Přidáme na plátky nakrájené kuřecí prsíčko a vše pokapeme arašídovým dresinkem.
  4. Zlehka orestujeme bílý sezam a celý salát jím posypeme stejně jako orestovanými arašídovými oříšky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*