Smažené tofu kostičky v medovo-česnekové omáčce

Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    tofu 1kostka
    jarní cibulka 1svazek
    česnek 5stroužků
    med 8lžic
    sezamový olej 4lžíce na smažení
Pokyny
  1. Smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Pokud chcete, můžete tuto směs rozmixovat.
  2. Osušené tofu nakrájejte a kostky znovu pořádně osušte. Kostky vložte do směsi, pořádně je promíchejte a nechte v lednici odležet půl hodiny. Čím déle, tím bude chuť výraznější.
  3. Kostky přeceďte, jemně vymačkejte a omáčku schovejte stranou.
  4. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozpalte olej a rychle na něm tofu osmahněte. Až bude dozlatova osmažené, přidáte zbytek omáčky a sezamová semínka. Odstavte a přikryté poklicí nechte dojít.
  5. Tofu tak zůstane křupavé na povrchu a krásně se obalí marinádou.
  6. Mezitím si pokrájíte cibulku a uvaříte rýži. Podávejte s rýží a na jemno nasekanou cibulkou, ozdobené sezamovými semínky.

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*

Smažené tofu kostičky v medovo-česnekové omáčce

Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?

tofuHlavní surovina: Dietní a zdravé tofu

Tofu je známé zejména z vegetariánské kuchyně. Toto vysrážené sójové mléko připomíná konzistencí  rosol a jeho velkou výhodou je absence chuti. Můžete si jej tedy ochutit přesně tak, jak chcete. Tofu je výborný zdroj bílkovin, obsahuje železo a další minerály a je bez cholesterolu. Kostku tofu koupíte ve zdravé výživě, nebo ve specializovaných asijských obchodech. Při jeho přípravě je důležité jej zbavit nálevu, ve kterém se většinou prodává. Když jej dobře osušíte, nasákne marinádu a získá výbornou chuť.
Tip na úpravu pro marinování:
Kostku tofu důkladně osušte, nakrájejte na požadovanou velikost, vložte mezi dvě utěrky a zatižte je třeba hrncem. Po půl hodině už budou kostky zbavené tekutiny a vy je můžete ochutit v marinádě, klidně přes noc.

článek-pulena 1,2

článek-ingredience

Suroviny

  • 1 kostka tofu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • 8 lžíce medu
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 4 lžíce sezamového oleje na smažení

Postup

Smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Pokud chcete, můžete tuto směs rozmixovat. Osušené tofu nakrájejte a kostky znovu pořádně osušte. Kostky vložte do směsi, pořádně je promíchejte a nechte v lednici odležet půl hodiny. Čím déle, tím bude chuť výraznější. Kostky přeceďte, jemně vymačkejte a omáčku schovejte stranou. Ve woku nebo v hluboké pánvi rozpalte olej a rychle na něm tofu osmahněte. Až bude dozlatova osmažené, přidáte zbytek omáčky a sezamová semínka. Odstavte a přikryté poklicí nechte dojít. Tofu tak zůstane křupavé na povrchu a krásně se obalí marinádou. Mezitím si pokrájíte cibulku a uvaříte rýži. Podávejte s rýží a na jemno nasekanou cibulkou, ozdobené sezamovými semínky.

článek-zaver

Autorkou fotografií je blogerka cookingwithsusa.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*