Znojemský guláš

Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 600g zadní hovězí
    okurky 5-6ks nakládané velké, sladkokyselé
    mouka 3lžíce hladká
    olej 3lžíce
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    knedlík houskový
    koření gulášové
    paprika mletá, sladká
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět cibuli.
  3. Přidáme maso, chvíli opékáme, zaprášíme paprikou, promícháme a osmahneme.
  4. Přidáme sůl, koření, česnek a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.
  5. Dusíme doměkka, minimálně 45 minut.
  6. Pokud je to potřeba, podléváme ještě vodou.
  7. Nakonec maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a prohřejeme.
  8. Maso vrátíme do hrnce, přidáme okurky nakrájené na kolečka, nebo na kostky, a znovu prohřejeme.
  9. Podáváme s houskovým knedlíkem.
  10. Můžeme dozdobit kolečky cibule.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*