Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    chřest 500g zelený
    šunka 150g sušená
    parmazán 100g
    smetana 50ml ke šlehání
    vejce 2
Pokyny
  1. Chřest omyjeme a odlámeme dřevnaté konce.
  2. K sobě dáme vždy dva stonky, které omotáme plátkem šunky.
  3. Takto připravený chřest vyskládáme do zapékací mísy.
  4. Vejce, smetanu a parmazán prošleháme, dochutíme solí a pepřem a s touto směsí chřest přelijeme.
  5. Pokapeme olivovým olejem a zapékáme v troubě na 190°C asi 15 minut.

TIP od Jakvkuchyni.cz: zelený chřest není třeba oproti bílému loupat, stačí ho jen omýt a odlámat dřevnaté konce.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*