Velikonoční sleď

Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    strouhanka 15lžic nebo cornflages - dle potřeby
    žitná mouka 10lžic dle potřeby
    olivový olej 5lžic
    filety 4ks sledě
    hořčice 2 - 4lžíce hrubozrnné
    mléko 1trochu
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Připravené filety sledě osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí.
  2. Do misky nasypeme strouhanku (nebo cornflakes) a osolené, opepřené a hořčicí potřené filety obalíme z obou stran.
  3. Obalené filety smažíme na olivovém, rozpáleném oleji zhruba dvě až tři minuty z každé strany.

Vhodnou přílohou je salát z červené řepy a vařené brambory polité máslem, nebo batáty.

TIP Jakvkuchyni.cz:
Připravovali jste rybu a cítíte ze svých rukou „rybinu“? Chcete se jí zbavit? Je to jednoduché, stačí ponořit ruce do mléka!

Použitá fotografie je z webové stránky irecepty.cz a velice děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*