Nakládaný sleď

Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ocet 250ml
    voda 250ml
    cukr 50gramů krupice
    filety 8ks
    pepř 4ks celý
    nové koření 4lžičkx
    sůl 2 1/2lžičky
    cibule 2ks
Pokyny
  1. Připravíme si hrnec a vložíme do něj vodu, ocet, sůl, cukr a ostatní koření. Tento mix přivedeme k varu.
  2. Na dno skleněné mísy poskládáme na kolečka nakrájenou jednu cibuli. Na ni rozložíme filety ze sledě a na ně poklademe kolečka druhé nakrájené cibule.
  3. Filety v míse zalijeme vroucím nálevem s kořením, octem, solí, vodou a cukrem.
  4. Vychlazenou mísu se sledi a s nálevem dáme na dva až tři dny vychladit a odležet do chladu, ideálně do lednice.
TIP Jakvkuchyni.cz:
Nakládaného sledě doporučujeme podávat s domácím chlebem a s černým skandinávským pivem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*