Švédské skořicové rolky


Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Porce
10 rolek
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    polohrubá mouka 4hrníčky
    mléko 1hrníček
    máslo 0,5hrníčku
    cukr 0,5hrníčku
    sůl 1špetka
    kvasnice 1/2balení
    kardamon 2lžičky
    máslo 1/4hrníčku rozpuštěné
    cukr 1/4hrníčku
    mandle nasekané
    vejce 1ks malé
    skořice 2lžičky
Pokyny
  1. Mléko přivedeme k varu, odstavte a vmíchejte máslo, cukr, sůl a kardamon.
  2. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a přidejte kvasnice.
  3. Nechte chvíli vychladnout a pak postupně přimíchejte mouku.
  4. Vypracujte vláčné těsto a nechte hodinu kynout, až se objem zdvojnásobí.
  5. Pak na vále jej zpracujte, dokud není hebké a lesklé.
  6. Těsto rozválejte na plát ve tvaru obdélníku, který potřete rozpuštěným máslem a posypete cukrem se skořicí. Plát pak napříč zabalíte (jako šátečky) a tuto roli pak rozkrájíte na cca 20 kousků.
  7. Každý z nich pak položíte do košíčku na muffiny a necháte ještě hodinu kynout.
  8. Pak potřete rozšlehaným mlékem a případně posypete nasekanými mandlemi.
  9. Ve vyhřáté troubě pečte 8 minut nebo dokud nezezlátnou.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*