Špenátové lasagne


Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší jak vyznavače vegetariánské stravy, tak zapřisáhlého milovníka masa. Pokud tedy hledáte recept, který vám nezabere hodiny strávené v kuchyni, a zároveň potřebujete nasytit smečku hladových krků, je tenhle tou správnou volbou.
Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší jak vyznavače vegetariánské stravy, tak zapřisáhlého milovníka masa. Pokud tedy hledáte recept, který vám nezabere hodiny strávené v kuchyni, a zároveň potřebujete nasytit smečku hladových krků, je tenhle tou správnou volbou.
Porce
6 porcí
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Suroviny
    těstoviny 1balení lasagne
    špenát 400g sekaný
    mangold 400g listy
    česnek 3stroužky
    zázvor 1/2lžičky sušený
Bešamel
    máslo 50g
    mouka 50g hladká
    mléko 1/2l
Pokyny
Příprava špenátové směsi
  1. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme rozpůlené stroužky česneku a restujeme, dokud česnek nezačne zlátnout.
  2. Orestovaný česnek vyjmeme z pánve, aby nezhořkla chuť oleje.
  3. Přidáme nasekaný špenát, listy mangoldu, sůl, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, sušený česnek dle chuti a sušený zázvor.
  4. Směs promícháme a odstavíme.
Příprava bešamelu
  1. V kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou, promícháme a necháme chvilku zasmahnout.
  2. Přilijeme mléko, přidáme pepř, sůl a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  3. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
Příprava lasagní
  1. Do pekáče nalijeme trochu olivového oleje.
  2. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu, kterou dobře osolíme.
  3. Když se začne vařit, vložíme do ní těstoviny a vaříme je 2‒3 minuty.
  4. Do pekáče klademe vrstvy lasagne - špenátová směs - parmazán - bešamel. Vše ve čtyřech vrstvách.
  5. Poslední vrstvou jsou lasagne polité bešamelem, italskou směsí sugo a posypané parmazánem.
  6. Přikrytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme 50 minut.
  7. Po 30 minutách víko z pekáče sundáme a necháme lasagne zezlátnout.

neplechanaplechu.blogspot.com

Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Organizovaný sběr těchto obalů probíhá již v mnoha městech a obcích v celé ČR. Pokud budete mít karton doma uložený delší dobu, je dobré jej vymýt, aby se zbytek mléka nezkazil

.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*