Recyklace kávového lógru aneb kávové oplatky

Z kávového lógru dokážeme vykouzlit kávové oplatky, které nám se zářivým úsměvem pochválí každá návštěva. Jdeme na to.
Z kávového lógru dokážeme vykouzlit kávové oplatky, které nám se zářivým úsměvem pochválí každá návštěva. Jdeme na to.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 oplatek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    ořechy 100g lískové
    cukr 100g
    mouka 80g pohanková
    máslo 30g
    brusinky 30g sušené
Pokyny
  1. Sušený lógr rozmixujeme na jemný prach.
  2. Tento prach smícháme s cukrem, brusinkami, sekanými ořechy, prosátou moukou a změklým máslem.
  3. Z hmoty vytvarujeme váleček a uložíme jej do lednice.
  4. Až nám hmota hezky ztvrdne, začneme válec krájet přibližně na 1 cm široké pláty.
  5. Nakrájené plátky rozložíme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe. Sušenky se nám při pečení přibližně 3x zvětší.
  6. Sušenky pečeme v troubě při teplotě 160 °C asi 8 až 12 minut.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*