Zeleninová tempura


Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
Porce
2 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
5 minut
Suroviny
    žampiony 2ks
    paprika ½ ks zelená
    cuketa 2plátky
    lilek 2plátky
    žloutek 1ks
    voda ½ dcl
    olej na smažení
Dashi kombu, sójová omáčka
    řasa 1plátek kombu
    voda 0,25l
    ovesné vločky 1hrneček uzeného tuňáka
    omáčka 0,15l sójová
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na středně velké kousky a obalíme v mouce. Vejce a tempurovou mouku smícháme s ledovou vodou a vyšleháme do hladkého těstíčka.
  2. Olej si zahřejeme na střední teplotu, obalenou zeleninu máčíme do těstíčka a ihned po lehkém okapání vkládáme pomalu do rozpáleného oleje.
  3. Smažíme na střední teplotu, dokud povrch není zlatavý a křupavý. Po usmažení necháme přebytečný olej okapat na papírovém ubrousku.
  4. Podáváme se sójovou omáčkou, kterou připravíme tak, že řasu namočíme do studené vody na 30 minut a pak ji necháme přejít varem.
  5. Po uvaření stáhneme hrnec s vývarem a řasou z ohně a přisypeme tuňákové vločky. Vše necháme stát zhruba 20 minut a pak scedíme.
  6. Vzniklý vývar smícháme se sójovou omáčkou a necháme vystydnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*